Dobrodelna Pomlad v decembru 2021

Decembrski čas v ljudeh vedno vzbudi posebna čustva. Ljudje smo prijaznejši, prizanesljivejši, v nas kipi optimizem in upanje. V času epidemije, ki je močno zarezala tudi v družabno življenje, se je pogrešanje srečanj in kulturnih dogodkov še posebej močno čutilo. Zato smo Pomladniki z veseljem sprejeli vabilo in izkoristili priložnost, luknjico v lepše čase, ki se je pokazala ob sproščanju epidemičnih ukrepov, in znova stopili na oder in pred občinstvo. In to dvakrat. Obakrat za dober namen.

****

Božično-novoletni koncert v Kulturnem domu Straža, 22. 12. 2021

Dobrodelni koncert v Straži je bil za Pomladnice in Pomladnike prava preizkušnja. Po dolgem času smo se želeli znova in še bolj dokazati. Med epidemijo nismo mirovali … Vaje smo imeli na daljavo, naučili smo se celo nekaj novih pesmi. Naša cona udobja je dobila nove meje. Dobrodelni praznični koncert smo vzeli več kot zares, saj smo imeli na seznamu 17 pesmi. A če je Alenka Podpečan, naša zborovodkinja in umetniška vodja, znana po težnji po popolnosti, verjela, da zmoremo, potem smo v to verjeli tudi mi sami …

Večer je bil lep. Dvorana je bila polna – vsaj po epidemičnih merilih. Odzivi na prepete pesmi so bili čustveni … Mlade oči, Vrtiljak in Nora misel ter Cohenova Hallelujah so vzvalovile energijo v dvorani. Prav tako Beatlesova uspešnica All you need is love, pa venček dinamičnih gospel in lepih božičnih. Uspeli smo in dosegli svoj namen.

Prispevek iz koncerta si lahko ogledate na povezavi.

 

****

Božični koncert v novomeški cerkvi sv. Lenarta (frančiškanska cerkev), 25. 12. 2021

V nas je še žarela blagodejna energija prazničnega večera, ko smo se na božični dan zbrali za nastop v prijazni frančiškanski cerkvi. Program je bil prilagojen prazničnemu času, nam pa se je zdelo, da kar lebdimo … Akustičnost božično okrašene cerkve, polne ljudi, ki so se veselili praznikov, upanja, obeta lepših časov in tudi našega nastopa, nam je vsem dajala neverjeten zalet. Zapeli smo irsko Danny boy, nekaj gospelskih – My souls been anchored, Deep river, Hurry now to Bethlehem, nekaj božičnih – Mary sat a rockin’, Christmas Glory, The Lord bless you and keep you, Walk in the light, Praise his name, pa še priljubljeni Hallelujah in Kumbayah …

Mislec Rumi je nekoč davno napisal, da v človeku, ki dela nekaj iz srca, žubori reka veselja. Da, vsak od Pomladnikov se je tisti večer počutil kot žuboreči potok, ki se zliva v lepo pojočo pomladno reko, valujočo z upanjem in življenjem.

 

 

Ko smo po zaključenih prazničnih koncertih, ki ju je s srčno besedo vodil naš basist Jože Robek, odprli skrinjico z zbranimi prostovoljnimi prispevki, smo bili srečni in hvaležni. Zbrali smo 1325 evrov – več, kot smo pričakovali. Z mislijo na tiste, ki jim bomo lahko pomagali in omogočili kakšen dan z manj skrbi, smo si voščili srečno in prijazno novo leto in lep začetek novega kroga.

 

 

Vanja Švajger, predsednica MePZ Pomlad, je zbrani denar predala Barbari Martini, pomočnici direktorice novomeške enote CSD Dolenjska in Bela krajina. Denar bosta prejeli družini, ki jima je   ogenj uničil domovanje.

 

A. Zidarič