Dobrodelnost je del Pomladi…

Dobrodelnost je del Pomladi…

in vsakega izmed nas, so zapisali v Društvu življenje brez nasilja, kateremu je z organizacijo dobrodelnega koncerta priskočila na pomoč tudi Pomlad.

Tik pred božičem, 23.12.2022, smo Pomladniki v okviru festivala Advent Novo mesto izvedli koncert, na katerem smo zapeli naše največje hite. Za potrebe programa Varna hiša smo zbrali več kot 500 € in nekaj materialnih dobrin.

 

Koncert, poln pozitivne energije, je spretno povezoval naš Jože Robek, nekaj besed pa je v imenu društva povedala tudi gospa Natalija Petakovič. Številčni in navdušeni publiki, ki se zbrala pod glavnim odrom pred Rotovžem, smo zapeli znane in lepo sprejete priredbe slovenskih popevk, ki smo jih predstavili tudi na naši 30-letnici. V zimskem večeru sta tako zazveneli Poletna noč in Enakonočje, pa tudi Brez besed, Mlade oči, Nora misel, Vrtiljak, Šuštarski most in naša neuradna himna Kje je kdo. Za popestritev smo dodali tudi znane tuje skladbe raznovrstnih žanrov: May it Be, Halleluyah, Baba Yetu in Take it Easy.

 

Petje so obogatili naši najljubši in nepogrešljivi glasbeniki: Miro Tomšič na bobnih, Jernej Šuštaršič na klaviaturah, Tomaž Koncilija na bas kitari in Roman Plut na kitari. Večer smo zaključili zadovoljni s svojim majhnim prispevkom in z velikim upanjem, da bo odmev tega dogodka v vseh nas zbudil nekaj lepega in dobrega.

T. Dović