Dvakrat zlati v Italiji

Mešani pevski zbor Pomlad, pod vodstvom umetniške vodje Alenke Podpečan, smo se v soboto 27. oktobra 2018 udeležili Mednarodnega tekmovanja zborov v italijanskem mestecu Sacile. Tekmovalo je 16 zborov iz Italije, Češke, Romunije, Madžarske, Nemčije, Švedske in iz Slovenije. MePZ Pomlad smo tekmovali v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji s sakralno glasbo in kategoriji s folklorno glasbo. Za folklorni program smo pripravili pesmi Ne ouri, ne sejaj, Da lipa ma! Ke bej na je?, U Šmihelu no Kajžico mam in Dajte dajte. Nastop v ljudskem delu smo popestrili s koreografijo in se predstavili v narodnih nošah iz različnih delov Slovenije. V drugi kategoriji smo v pomladniških uniformah predstavili pesmi Iubilate deo, Cantate domino, Jauchzet dem Herrn, alle Welt in Penas.

 

Zmagali smo v folklorni kategoriji, prejeli zlato priznanje in bili posebno nagrajeni za najboljšo izvedbo pesmi Radovana Gobca: Ne ouri, ne sejaj. Prejeli smo še zlato priznanje v kategoriji mešanih pevskih zborov.  Bili smo nominirani tudi za nastop v Grand Prix-u, kjer smo predstavili pesmi Norveška poročna in Baba Yetu. Skupaj smo preživeli čudovit vikend, poln petja, dobre glasbe in druženja. Dokazali smo, da smo prava ekipa, ki poje s srcem in dušo. Na odru smo potočili tudi kakšno solzico sreče in zadovoljstva.

Trud je bil sladko poplačan! Iskrena HVALA vsem našim bljižnjim in prijateljem za vso podporo in potrpežljivost v času priprav. Hvala sponzorjem in vsem, ki nas podpirate in z nami kujete Pomlad!

Več utrinkov si lahko ogledate v galeriji https://pomlad.net/galerije/tekmovanje-v-italije-sacile