Intenzivne vaje, april 2022, Kranjska Gora

Aprilski vikend, 23+ pesmi, zasnežena Kranjska Gora, čarobna Vila Šumica, v središču pa … Pomlad

Pomladnice in Pomladniki smo se drugi aprilski vikend odpravili na intenzivne vaje. Leto 2022 namreč ni kar eno leto – je leto, v katerem MePZ Pomlad praznuje svojo 30-letnico. Koncert, s katerim bomo obeležili naš jubilej, bo 1. oktobra 2022. Res je, do takrat je še par mesecev, a minili bodo kot blisk. Mi pa smo radi … no, boljši od najbolj dobrih. Tokratne intenzivne vaje smo izvedli na Gorenjskem – v prikupni Vili Šumici; posvetili smo se programu, izbranim pesmim, podrobnostim v izvedbi in si še malo dvignili motivacijo za skupno ustvarjanje, ki je tudi sicer precej visoko.

V Kranjsko Goro smo prispeli v petek popoldne, ko je še sijalo toplo sonce, ko je veter z gora kuštral lase in je Pišnica pod Vilo Šumico, kjer so nas sprejeli z odprtimi rokami, še prijazno šumela … Delo smo vzeli čisto zares in že prvi večer delali do 22. ure. In potem znova zjutraj – takoj po zajtrku … ko je že močno snežilo in naš svet spreminjalo v zimsko pravljico … Vmes je bilo seveda obilo časa za zabavo, družabne igre, ples in lepotni spanec. In tako naprej … Vaje, vaje, vaje … Vse do nedeljskega jutra, ko smo hodili kot po oblakih, čeprav jih na jasnem nebu nad Vršičem sploh ni bilo, in popoldneva, ko nas je že klical domov običajen vsakdan.

 

Z veseljem bi z vami delili, katere pesmi so bile ta vikend v zraku, a potem vam oktobrski koncert ne bi bil tako zanimiv. Lahko povemo, da jih ni malo in da je vsaka od njih na poseben način zaznamovala Pomladnice in Pomladnike ter zadnjih trideset let. Tako kot tri desetletja druženja, kreativnega ustvarjanja, spoznavanja, povezovanja. Pa prihodi in odhodi, nastopi, gostovanja, ljubezen in razhajanja, prijateljstva za vedno in mimobežna znanstva. Smeh, jok, nervoza pred koncerti, potovanja, aplavzi, čudoviti skupnih trenutkov, ki bogatijo. Vsakogar, ki je bil za malo ali za malo več časa del tega pomladnega sveta …

Tisti, ki smo tu danes, se zavedamo prijetne odgovornosti, ohranjati in nadaljevati navdihujočo pomladniško energijo – s pravim izborom pesmi, kakovostnimi vajami in srčno pripadnostjo. Da, vikend intenzivnih vaj je bil uspešen. Udeležilo se ga je 28 aktivnih pevcev od 42, na najpomembnejšem delu vaj nas je bilo v soboto kar 36. Po besedah naše zborovodkinje Alenke Podpečan smo naredili veliko in še več. Predvsem pa smo še enkrat znova dokazali, da smo si različni, a da pašemo skupaj. Ker vemo, da je v življenju pomembno dobro srce, veselje v duši, spoštovanje, sodelovanje, prijateljstvo … Naše pesmi, za katere smo prepričani, da jih boste tistega oktobrskega sobotnega večera zapeli z nami, pa ga delajo le še lepšega.

Galerijo slik si lahko ogledate na povezavi.

A. Zidarič