Intenzivne vaje – Marindol 2021

S polnimi popotnimi torbami v polnih prtljažnikih in polni pričakovanj smo Pomladniki v začetku oktobra krenili čez Gorjance, na intenzivne vaje v Marindol. Bile so prve, po dolgem in skoraj nevzdržnem obdobju prepovedi petja in druženj in zato se nam je zdelo skoraj neverjetno, da smo se lahko znova konkretneje podružili.

V Taborniškem domu Marindol sta nas pričakali Jerneja in Nataša, ki sta nas cel vikend razveseljevali z odlično hrano, toplim čajem, jutranjimi in popoldanskimi kavicami in njuno dobro družbo. Letošnje intenzivne vaje so bile prvi korak na poti do koncerta ob naši 30-letnici, ki jo bomo praznovali v jeseni 2022, zato smo se zakopali v novo-stare note in se lotili naših največjih hitov. Muzika je bila lepa in vnema velika. Naši pomladniški novinci so se odrezali odlično in se pogumno spopadali z ogromno količino za njih popolnoma neznanega programa.

Nizke temperature in kislo vreme so nas tokrat preusmerile k, za Pomladnike malce nenavadni, večerni dejavnosti – igranju družabne igre,

vendar pa nam niso preprečile, da bi se kasneje vendarle zbrali na svežem zraku. Na suho ali ob spremljavi Alenkine in/ali Jernejeve kitare smo zapeli vse pomladniške hite, rock hite, zimzelene pop uspešnice in slovenske ljudske. Dejan je ob žaru mojstrsko (s kar štirimi obračalkami naenkrat) poskrbel za gurmanske užitke, dobra volja pa se je, tako kot zaradi dežja naraščajoča Kolpa, širila med vsemi nami.

Bilo je, tako kot vedno, zabavno, ustvarjalno in neponovljivo. Komaj čakamo, da našo glasbo in energijo predstavimo tudi našim poslušalcem.

T. Dović