MePZ Pomlad na območni reviji, Šentjernej 2022

MePZ Pomlad na območni reviji odraslih pevskih zasedb, Šentjernej 2022

Po dveh letih premora, ki so ga ustvarile epidemične razmere, smo se člani MePZ Pomlad z veseljem odzvali povabilu k sodelovanju na območni reviji odraslih zborovskih zasedb 2022.

Čas korone zborovskemu petju ni bil naklonjen, a mi nismo obupali. Kljub temu, da so bile v tem obdobju vaje v živo iz varnostnih razlogov praktično onemogočene, smo jih izvajali preko ustrezne spletne aplikacije; ohranjali in krepili smo našo ustvarjalno energijo, vzdrževali pevsko kondicijo in kakovost vokalne tehnike. Nekatere pesmi smo celo spoznavali povsem od začetka. Prijava na letošnjo območno revijo je bila tako tudi neke vrste nagrada za naš trud, zavzetost in pogum.

Na reviji, ki je bila 3. junija v šentjernejskem Kulturnem centru Primoža Trubarja, je nastopilo 11 odraslih pevskih zasedb; MePZ Pomlad se je predstavil kot zadnji. Zborovodkinja Alenka Podpečan je za to priložnost izbrala tri prav posebne pesmi: belokranjskega Zelenega Jurija Marijana Dovića, ljudsko ljubezensko Pa kako bom ljubila v priredbi Katarine Pustinek Rakar in nadvse dinamično poročno Ta na Solbici Sama Vovka, ki zahteva od pevcev več kot samo petje.

 

 

Na odru, ki smo ga po daljšem premoru že močno pogrešali, smo dali vse od sebe. In ko smo slišali, kaj je Podpečanovi na posvetu po reviji povedala strokovna spremljevalka Katja Gruber, smo vedeli, da nam je uspelo. Strokovna spremljevalka je pohvalila tako izvedbo kot kemijo med nami. Opazila je, da smo pevci muzikalni, da je naša vokalna tehnika super, da Alenki dobesedno “jemo iz roke” – ji sledimo in jo upoštevamo. Še posebej pa je pohvalila vrhunsko izvedbo pesmi Zeleni Jurij, s katero smo svoj nastop na reviji tudi začeli.

 

 

Z uspešnim nastopom na reviji smo ponosni zaključili pevsko sezono 21/22 in se začeli intenzivno pripravljati na jubilejno 22/23.

 

A. Zidarič