Območna revija odraslih pevskih zasedb 2018

V soboto, 16. marca 2018, smo se MePZ Pomlad, pod vodstvom zborovodkinje Alenke Podpečan predstavili na območni reviji odraslih pevskih zasedb, v Šentjerneju.

Revijo je organizirala novomeška izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti. Ubrana zborovska pesem je odzvanjala v šentjernejskem hramu kulture, kjer smo se poleg MePZ Revoz, MePZ Orkestraža, MePZ Revoz, MePZ KUD Dolenjske toplice, MePZ DU Novo mesto, MePZ Vlaste Tavčar in ženske vokalne skupine Kronce, predstavili tudi Pomladniki.

Vsak zbor se je predstavil s tremi pesmimi po lastnem izboru. Pomladniki smo strokovni komisiji, ter občinstvu zapeli narodno pesem iz Rezije Da lipa ma! Ke bëj na jë? (Ambrož Čopi), Iubilate deo (Ambrož Čopi), ter popevko Šuštarski most. Slednjo pesem smo zapeli še s posebnim veseljem in ponosom, saj je priredbo, ki nam je pisana na kožo, napisala naša Alenka Podpečan.

Revijo je strokovno spremljala Tatjana Mihelčič Gregorčič. Po koncu revije je zborovodjem podala mnenje o nastopu zbora. Pevci smo se medtem prijetno družili, kakšno skupaj zapeli in nestrpno pričakovali našo Alenko.

Mi smo na odru uživali in se počutili kot eno. Prejeli smo lepe pohvale in spodbudne besede za naprej. Predlagani smo bili na državni nivo. To je v nas zbudilo željo po tekmovanjih. Sigurno bomo v prihodnje razmišljali v tej smeri.