Pesem povezuje – Bistrica ob Sotli

V soboto, 7. aprila smo se v okviru projekta Pesem povezuje odzvali povabilu MePZ Bistrica ob Sotli in skupaj z njimi izvedli koncert z naslovom Naj bo pomlad. Projekt Pesem povezuje poteka že od daljnega leta 2002, ideja o povezovanju med zbori pa je nastala, ko so nas v Vrtojbo na skupni koncert povabili tamkajšnji MePZ Vrtojba. Odlični MePZ Bistrica ob Sotli so se predstavili z zanimivim programom in nas Pomladnike povabili na oder z Avsenikovo pesmijo Čakala bom.

Koncert je imel poleg medsebojnega povezovanja med zbori tudi dobrodelno noto, saj bodo sredstva, ki so jih organizatorji zbrali s prostovoljnimi prispevki, pripomogla k udeležbi njihovega zbora na koncertni turneji po Nizozemski. Veseli smo, da smo lahko pri tem sodelovali in jim želimo polno uspehov in lepih trenutkov.

Večer je minil v prijetnem vzdušju pred nabito polno dvorano, ki smo jo oba zbora s svojimi izvedbami še dodatno ogrela.  Vzdušje v dvorani smo na koncu popestrili s pesmijo Dajte, Dajte, ki smo jo odpeli vsi skupaj. Po koncertu so nam gostitelji  pripravili še prijetno druženje, s katerega kar nismo in nismo mogli oditi in se posloviti.  Domov smo prispeli šele v zgodnjih jutranjih urah :). Upamo da se kmalu spet vidimo in skupaj zapojemo.

MePZ Bistrica ob Sotli

MePZ Pomlad