Pomlad v Slavičini sobi srca

Čas epidemije koronavirusne bolezni je neprijetno zaznamoval tudi naše pevsko delovanje. V skrbi za zdravje se v živo nismo mogli družiti, nastopov tudi ni bilo … Zato smo se maja, ko so epidemične spone končno postale nekoliko ohlapnejše, nadvse razveselili svetle priložnosti – vabila za nastop na prostem, v prijetnem okolju mestnega parka pred Valvasorjevo knjižnico v Krškem.

K sodelovanju nas je povabila ljuba Slavica Jarkovič, nekdanja članica Pomladi in prijateljica za vedno. 3. junija je zbranemu občinstvu, željnemu kulturnih dogodkov, na prvi literarni prireditvi po dolgih mesecih tišine predstavila pesniško zbirko V sobi srca.

Slavica je začela pisati poezijo že v srednješolskih letih, univerzalnega recepta za pisanje pesmi pa nima. Prepušča se navdihu: »Vselej najdem kakšen motiv v naravi, ko se mi porodi kakšna besedna zveza ali se me dotakne dogodek, doživetje, življenjska situacija. Na ta način se nekako pomirim, izpovem čustva; lahko rečem, da mi pisanje predstavlja svojevrstno terapijo.«

Medtem ko so nežne pesmi, polne optimizma in ljubezni, občinstvu predstavljale Vidka Kuselj, Maruša Mavsar in avtorica sama, smo pevke in pevci Pomladi Slavičine misli pospremili v svet z že znanimi Kje je kdo, Sonce pomladi in Praise his name.
Bilo je prijetno in prisrčno. In dobro je delo …

A. Zidarič

Foto: Goran Rovan

Več o dogodku na povezavi.