Pomlad v svetu obarvanih misli

Pomladniki spoštujemo kulturno ustvarjanje na vseh področjih tako z veseljem in radi prepletamo svoje delovanje s tistimi, ki s pozitivnostjo, dobro voljo in optimizmom barvajo svet. Letošnjo neobičajno jesen smo bili povabljeni, da s svojim nastopom v Krškem popestrimo slavnostno odprtje samostojne likovne razstave Jelke Zidarič iz Brestanice.

 

         

 

21. oktobra 2021 smo se po nekaj mesecih tako znova predstavili krškemu občinstvu. V prijetni Dvorani v parku se je zbrala pisana družba ljubiteljev lepega, ki jo je poleg razstavljenih likovnih in keramičnih del Zidaričeve pod naslovom Ko se obarvajo misli, navdušil tudi naš nastop. Za to priložnost smo izbrali pesmi, ki so povezane z življenjem, ljubeznijo in srčno povezanostjo – tako kot umetničine stvaritve. Vrtiljak, Mlade oči, Kje je kdo in All you need is love so bile nagrajene z bučnim aplavzom polne dvorane …

 

 

Da, nastopi Pomladnikom veliko pomenijo. Še posebej v času, ko je življenje omejeno z nevidnim sovražnikom. Z nastopi in tudi vajami – čeprav kdaj pa kdaj v prilagojeni obliki – drugim in sami sebi dokazujemo, da ne popuščamo, da pesmim v naših srcih nič ne more do živega.

Do prihodnjega snidenja … Vse dobro!

 

Foto: Andreja Kališnik, Posavski obzornik

 

A. Zidarič

Več o dogodku na povezavi.