PoPmlad na Festivalu Lent

Junij 2019
Pomlad na Lentu

Pravijo, da je zgodba Festivala Lent »zgodba večerov, ki dišijo po poletju in vabijo v družbo, ven, pod zvezdno nebo, med pisane luči, zvoke, ritme.« In tako je že vrsto let! Lentanje združuje ljudi z vseh vetrov, takšnih in drugačnih okusov in pričakovanj. V mestu ob Dravi smo 28. junija 2019 v zgodbo vstopili tudi Pomladniki …

Pevci in pevke MePZ Pomlad smo z veseljem sprejeli povabilo organizatorjev k sodelovanju na tem pisanem in živahnem kulturno-umetniško-glasbenem-kulinaričnem festivalu. Nastopili smo na lep poletni večer, v Mestnem parku Maribor, kjer je publika z veseljem z nami prepevala slovenske popevke. Najbolj žlahtne, vedno zelene, iz zlatega obdobja slovenske popevke, ki si jih vedno znova popevamo, ko smo srečni in zaljubljeni. Sonce pomladi, Ne čakaj na maj, Vrtiljak, Čez Šuštarski most, Nora misel, Kje je kdo, Poletna noč in še mnoge druge uspešnice so polepšale večer ne samo Mariborčanom in njihovim festivalskim gostom, temveč tudi nam, Pomladnikom.

Za MePZ Pomlad pod vodstvom zborovodkinje Alenke Podpečan je bil to tudi zadnji nastop v nadvse pestri in uspešni pevski sezoni, ki pa je že napovedovala ustvarjalno jesen in nove glasbene izzive.

Pripravila: Andreja Zidarič

Fotografije: Simon Zarabec