Zasluženo na počitnice

Pa smo tudi Pomladniki  uspešno zaključili letošnjo sezono. Sezona 2017/18 je bila za nas nekaj posebnega. Začeli smo na polno in se pridno pripravljali na decembrski koncert  ob 25 letnici delovanja zbora. Po devetih letih smo znova obudili projekt PoPmlad. Tokrat smo se povsem posvetili zimzeleni slovenski popevki in ob spremljavi PoPmlad banda v Športni dvorani Marof poslušalce navdušili z izborom dvajsetih pesmi. Pesmi smo na odru zapeli še s posebnim veseljem in ponosom, saj je za večino pesmi priredbe napisala zborovodkinja Alenka Podpečan. Na odru so blesteli naši solisti Anja Pavlin, Aleš Pavlin, Tadeja Dović in Kristina Berus. Z nami pa so bili tudi številni novomeški glasbeniki, med drugimi godalni kvartet Corcoras, Ana Čop, Anja Pavlin, Gregor Strasbergar in Tomislav Jovanović Tokac iz skupine Dan D. Občutki na odru in po koncertu so bili neverjetni, saj smo glede na odziv poslušalcev vedeli,  da smo ubrali pravo pot in jih navdušili tako z izborom, kot s samo izvedbo.

 

Tradicionalno smo leto 2018 začeli s silvestrovanjem in krstom novih pevcev. Letošnja tema silvestrovanja je bila evrovizija.  Druženje se je začelo že popoldan, ko smo se proti   zidanici Smrke, na Golobinjeku nad Mirno pečjo odpravili peš.  Medtem, ko smo se noro zabavali na pohodu, je naš Vincenc že kuhal golaž, ˝tanove˝ pa so okraševale prostor za žur in se spraševale kaj zanimivega smo jim pripravili za krst :). Pripravili smo zanimiv program in uradno medse sprejeli  Deo Biličić, Klavdijo Erjavec, Saro Tratnik in Jero Tratar.

 

 

 

Po norem žuru nismo počivali prav dolgo. Kmalu smo se začeli pripravljati na revijo odraslih pevskih zasedb v Šentjerneju, kjer smo se predstavili  z narodno pesmijo iz Rezije Da lipa ma! Ke bëj na jë? (Ambrož Čopi), Iubilate deo (Ambrož Čopi), ter popevko Šuštarski most. Na odru smo uživali in se počutili kot eno. Prejeli smo lepe pohvale in spodbudne besede za naprej. Predlagani smo bili na državni nivo. To je v nas zbudilo željo po tekmovanjih.

 

Po reviji smo v KC Janeza Trdine nastopili za Dolenjske lekarne, ki smo praznovale 40 let svojega delovanja. Večer je bil obogaten z veliko dobre glasbe. Poleg nas so nastopili še tamburaški orkester KUD Dobreč in Dan D. Z veseljem smo jim popestrili večer.

 

 

 

 

Marca je praznovala svojih 40 let naša predsednica Ana. Na praznovanje smo bili povabljeni tudi Pomladniki in ji pripravili malo zabavnega programa. Za darilo smo ji omogočili kar izlet na Bali. Imeli smo se super, Ana je poskrbela za nor žur 🙂

 

 

 

V soboto, 7. aprila smo se v okviru projekta Pesem povezuje odzvali povabilu MePZ Bistrica ob Sotli in skupaj z njimi izvedli koncert z naslovom Naj bo pomlad. Večer je minil v prijetnem vzdušju pred polno dvorano, ki sta jo oba zbora s svojimi izvedbami še dodatno ogrela.  Po koncertu so nam pripravili še prijetno druženje. Bilo je luštno, saj iz Bistrice ob Sotli kar nismo in nismo mogli oditi. Domov smo prispeli šele v zgodnjih jutranjih urah :).

 

 

Naslednji vikend v aprilu smo se odpravili v Idrijo in na Vojskem imeli intenzivne vaje. Vadili smo predvsem nov program za tekmovanje, ki nas čaka oktobra prihodnjo sezono. Vikend prav tako ni minil brez prijetnega druženja.

 

 

 

 

Prav posebno leto pa je bilo za našo Vesno Gorenc in Niko Papić, po novem Vesno Kulovec Gorenc in Niko Medved, ki sta se poročili s svojima izbrancema. Obe smo njun najlepši dan pospremili s petjem in se na koncu z njima tudi prijetno podružili. Nevestici sta bili najlepši in marsikdo je med poročnim obredom potočil kakšno solzico sreče.

 

 

Za še lepšo sezono so poskrbele naše pomladnice z novim naraščajem, Urška Dolinar je rodila punčko Brino, Živa Košak Blažič fantka Svita  in Jera Tratar punčko Klaro. Ob veselem dogodku smo jim seveda zapeli podoknico in jim zaželeli veliko lepih in srečnih trenutkov.

 

S PoPmlad Slovensko popevko smo začeli in prav tako zaključili letošnjo sezono. V četrtek 12. 7. smo na gradu Grm, s ponovitvijo koncerta PoPmlad Slovenska popevka, otvorili Novomeške poletne večere. Uspelo nam je pričarati prijeten poletni večer.

 

Ker smo bili celo sezono tako pridni, Pomladniki odhajamo na zaslužene počitnice, kjer si bomo nabrali novih moči za prihajajočo sezono 2018/19. S polno paro začnemo že konec avgusta, saj se bomo ponovno začeli pripravljati na nastope in tekmovanje, ki nas čaka že konec oktobra v Italiji. Komaj čakamoo 😉 Si želiš biti naslednjo sezono z nami? Prijavi se na avdicijo, veselo te že pričakujemo 😉

 

Več o avdiciji na: https://pomlad.net/novice/si-zelis-postati-pomladnik-prijavi-se/